Luljeta Lleshanaku

E lindur në Elbasan, Luljeta Lleshanaku u rrit nën regjimin diktatorial të Enver Hoxhës. Studimet i kreu në Universitetin e Tiranës, më vonë përfundoi edhe studimet postdiplomike në kolegjin Warren Wilson. Lleshanaku është autore e tetë përmbledhjeve me poezi të botuara në Shqipëri, dhe katër në anglisht: Fresco: Poems Selected (Directions New, 2002); Haywire: New and Selected Poems (Libra Bloodaxe, 2011). Poezitë e saj janë përkthyer në frëngjisht, sllovakisht, gjermanisht e anglisht dhe janë botuar në revista prestigjioze kulturore siç janë: “Grand Street” dhe “Seneca Review”. Ajo është fituese e çmimit “Crystal Vilenica”. Ka qenë shkrimtare rezidente dhe bursiste e Programit për Shkrimtarë Ndërkombëtar të Universitetit të Iowa-së si dhe të Institutit Black Mountain.

 
%d bloggers like this: