Category: Yllëzat

Sarandë B. Rugova

Sarandë B. Rugova (u lind me 14 Prill 1992) në Plavë të Malit të Zi. Studimet themelore dhe postdiplomike i kreu në Universitetin e Prishtinës, në Akademinë e Arteve të Bukura. Shquhet për trajtimin e temtikave dhe motiveve të popullit dhe vendit tonë, të cilat i ka trajtuar në dramat dhe skenaret e saj. Skenari…

Read more Sarandë B. Rugova

Nafije Zogaj

Nafije Zogaj, nga Bellanica e Malishevës, është mësimdhënëse e gjuhës angleze dhe punon në Oxford Studio ELT Prishtinë prej 2009. Kur ka kohë dhe disponim përpiqet të shkruaj poezi dhe prozë. Më 1996 botoi libërthin “Kohë e poezisë”, ndërsa më 1997 librin “Kur bien gjethet”. Në atë kohë, ajo ëndërronte të bëhej shkencëtare dhe shkrimtare,…

Read more Nafije Zogaj

Alketa Spahiu

Alketë Spahiu u lind më 13 Gusht 1989 në Prishtinë. Ka filluar të shkruaj që nga vitet e para të shkollës fillore dhe poezitë e saj u botuan në revista të ndryshme kulturore e letrare. Shkollën fillore dhe të mesme i përfundoi në Gjilan ndërsa fakultetin dhe magjistraturen në lëminë e komunikimit kulturor dhe diplomacisë…

Read more Alketa Spahiu

Nora Prekazi

Nora Prekazi Hoti u lind dhe u rritë në qytetin e Mitrovicës. Është diplomuar për Etnologji në Fakultetin e Filozofisë në Universitetin e Prishtinës dhe MA për Antropologjinë Urbane në Akademinë e Studimeve Albanologjike, për Studimet Antropologjike dhe Artet e Bukura në Tiranë, Shqipëri. Nora është e përfshirë në fusha të ndryshme të artit dhe…

Read more Nora Prekazi

Neviana Shehi

Autorja,Neviana Shehi u lind ne Durres. U shkollua në vendlindje dhe në Gjermani. Prej 25 vitesh jeton ne Arezzo te Italisë. Çame jam Çame jam, motra e Afërditës.Një copë Diell ma dhuroi ZeusiAgimit kur i buzëqesha te burimi. Jam çame… nga lot’ i largët vijAtje në More janë rrënjët e mia. Kam bukuri Çamërie, ta…

Read more Neviana Shehi

Eleana Zhako

Eleana është diplomuar për gjuhë shqipe dhe letërsi në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë, në Universitetin e Tiranës; ka kryer fakultetin për Studime Europiane dhe Ndërkombëtare në Universitetin Panteion të Shkencave Sociale e Politike të Athinës. Më pas është specializuar për të Drejtën e Mjedisit dhe Energjisë, në Universitetin Katolik të Leuvenit në Belgjikë.…

Read more Eleana Zhako

Valbonë Bajrami

Valbona Bajrami është punëtore sociale (terapiste) me përvojë disa vjeçare në ShBA dhe bartëse e çmimit “Social Work Excellence”, të dhënë nga Universiteti i Buffalo-s në New York. Disa vite radhas ajo ka qenë një ndër organizatoret e projektit të përvitshëm “Anne Frank”, si aktiviste e të drejtave të grave. Ka punuar në organizata jofitimprurëse…

Read more Valbonë Bajrami

Vlora Ademi

E lindur në Prizren, pas mbarimit të shkollës së mesme regjistrohet në Shkollën e Lartë të Gazetarisë “Faik Konica” në Prishtinë, për të vazhduar pastaj nivelin master në Kolegjin AAB. Për më shumë se 10 vite ka udhëhequr biznesin e saj privat në Prishtinë, ndërsa aktualisht përpos punës që bën si master trajnere, drejton edhe…

Read more Vlora Ademi

Qëndresa Prapashtica

Qëndresa Prapashtica ka lindur në Prishtinë, ku ka kryer gjimnazin filologjik “Eqrem Çabej”, për të vijuar tutje studimet në Psikologji Klinike në Universitetin e Prishtinës. Me shkrime letrare merret që prej një decade të cilat edhe i ndan për lexuesit e saj përmes blogut personal ndërkaq është në pritje të nji ngjarje të mbinatyrshme që…

Read more Qëndresa Prapashtica

Gresa Radoniqi Morina

Gresa Radoniqi Morina u lind më 21.10.1992 në Gjakovë. Shkollimin fillor dhe të mesëm e kreu në vendlindje . Studimet e larta i bëri në Universitetin e Prishtinës në Fakultetin e Filologjisë në Degën e Letërsisë Shqipe.Në vitin 2011 e botoi librin e saj të parë “ Jehonë e heshtjes” , kurse në vitin 2015…

Read more Gresa Radoniqi Morina