Category: Yllëzat

Anisa Ismaili

Anisa Ismaili ka lindur në Prishtinë(1973).Shkollën fillore, të mesme dhe Fakultetin e Arteve-dega Aktrim e ka përfunduar në Prishtinë. Me profesion është aktore, luan në teatër, film. Punon si producente në RTK dhe është autore e disa emisioneve për fëmijë. Po ashtu është aktiviste për të drejtat e grave, vullnetare dhe filantrope. Në vitin 2014…

Read more Anisa Ismaili

Elona Pozhegu

Elona Pozhegu ka lindur ne Gjakovë më 28 gusht 1985. Shkollimin e ka përfunduar në qytetin e lindjes, ku edhe ka mbaruar studimet për Gjuhë dhe Letërsi shqipe në Fakultetin e Edukimit.Libri i parë i botuar i saj është “Kohë e mbyllur ne shpresë” 2011 Ka botuar shumë poezi në përmbledhje grup autoresh, në periodikun…

Read more Elona Pozhegu

Liridona Shehu

Liridona Shehu (17.01.1992, Lukinaj, Has). Studimet themelore dhe studimet master në Universitetin e Prishtinës ‘’Hasan Prishtina’’, Fakulteti i Filologjisë, Dega e Gjuhës Shqipe.Ka shkruar poezi që nga fillorja dhe ka botuar në revistat e filloristëve. Libri i saj i parë ’’Alfabet zemre’’ është botuar në vitin 2011. Merret me krijimtari poetike vazhdimisht, duke marrë pjesë…

Read more Liridona Shehu

Desantila Qerimaj

Lindë në vitin 1980 dhe rritë në qytetin e Shkodrës, fillimet e Desantilës janë të lidhuna ngusht me muzikën, sidomos violinçelin. Studion ne Liceun Artistik “Prenkë Jakova” Shkodër, mandej në Conservatorio “Cesare Pollini” Padova Itali. Gjatë këtyne viteve mban të pacënuem mrendë saj pasionin për letërsinë. Merr pjesë si violinçeliste në orkestra të ndryshme simfonike…

Read more Desantila Qerimaj

Alma Braja

Alma Braja u lind në Gjirokastër më 1974. Që prej vitit 1993 jeton dhe punon në Athinë, Greqi. Ka studiuar për profesione turistike dhe vitet e fundit punon në një agjensi turistike. Kontaktin e parë me poezinë e pati në moshë të re. Pak para se të nisej për Greqi, punoi si spikere në radio…

Read more Alma Braja

Linditë Ramushi Dushku

Linditë Ramushi Dushku u lind më 18.12.1984 në Gjilan. Shkollën e mesme e kreu në Gjilan, në shkollën e mesme të mjekësisë “Dr. Asllan Elezi”, profili pediatri. Studioi Psikologji në Universitetin e Prishtinës dhe Universitetin e Tiranës. Përmbledhjen e parë me poezi e nxori në qershor të vitit 2004, me titull “Mos Hesht”, vëllimi i…

Read more Linditë Ramushi Dushku

Leonora Buçinca

Leonora Buçinca – gazetare, poete, përkthyese ka lindur më 1978 në fshatin Zabel i Ulët të Drenicës. Ka studiuar “Gjuhë dhe letërsi të huaja ” në Universitetin e Triestës – Itali. Niveli master për mediat me zë. Librat e saj jane botuar në shqip, italisht, anglisht herë si autore herë si përkthyese. Ka qenë një…

Read more Leonora Buçinca

Leonora Bruçaj

Leonora Bruçaj ka lindur në Istog në një familje me tradita qytetare dhe arsimdashëse, jeton në qytetin e Prishtinës me bashkëshortin Agimin dhe djalin Leon. Studimet Master i mbaroi në Fakultetin e Filologjisë, dega Letërsi Shqipe, drejtimi Shkencor në Universitetin publik “Hasan Prishtina” në Prishtinë. Diplomoi në Kolegjin FAMA, drejtimi Marrëdhënie Ndërkombëtare dhe Diplomaci, Master.…

Read more Leonora Bruçaj

Gili Hoxhaj

Gili Hoxhaj është e lindur në Istog, ku ka përfunduar shkollimin fillor dhe të mesëm. Studimet i ka përfunduar në Departamentin e Gazetarisë në Universitetin e Prishtinës. Ka punuar për më shumë se 1 vit në “KultPlus”. Që nga viti 2019 punon si gazetare e kulturës në Kohavison-KTV. Dyerve të përplasura Sa herë e kemi…

Read more Gili Hoxhaj

Albana Muja

Albana Muja u lind më 02 nëntor 1988 në Mitrovicë. Ka mbaruar studimet postdiplomike master në Fakultetin e Arteve në Universitetin e Prishtinës në Drejtimin e Dramaturgjisë Është autore e disa dramave dhe skenarëve për filma metrazhesh të ndryshme.Dramat: „Njohja“, e inskenuar në skenen e vogel të Teatrit Kombëtar, “Nori“e inskenuar në teatrin e Mitrovicës.…

Read more Albana Muja