Category: Muza

Rita Petro Filipi

Rita Petro (Filipi), e lindur në Tiranë, më 13 mars 1962, e diplomuar për Letërsi e Gjuhë Shqipe në Universitetin e Tiranës; e specializuar për Filozofi e Kulturë greke në Universitetin Filozofik të Athinës (1993), me profesion specialiste didakte për lëndën e Gjuhës e të Letërsisë në shkollë; autore në 40 tekste shkollore, drejtoreshë dhe…

Read more Rita Petro Filipi

Mevlyde (Mezini) Saraçi

Mevlyde Mezini Saraçi, u lind më 15.12.1954, në Mitrovicë. Studimet për Gjuhë dhe Letërsi në Universitetin e Prishtinës. Studimet master, Menaxhimi i Emergjencave i kreu ne Kolegjin Universitar “Biznesi” në Prishtinë dhe ka marrë titullin “Master i Arteve në Menaxhimin e Emergjencave”.Para se të burgosej ka punuar si profesoreshë e gjuhës dhe letërsisë shqipe në…

Read more Mevlyde (Mezini) Saraçi

Entela Tabaku

Entela Tabaku u lind në Shkodër më 1971. Nga viti 1998 jeton dhe punon në Suedi. Ka botuar: – vëllime me poezi “50 poezi dhe 5 intermexo”, Shkodër: At Gjergj Fishta, 1996.“një grusht jetë sa me vdekë”, Tiranë: Adonis, 2016.“poemat e hueja”, Tiranë: Pegi, 2017.“Enciklopedia e Mërgimit” (&Shqiptar Oseku), Tiranë: Onufri, 2019. – përmbledhje shkencore:…

Read more Entela Tabaku

Sevëme Fetiqi

Sevëme Fetiqi u lind më 7 maj 1961 në Vushtrri. Studioi mjekësinë në Universitetin e Kosovës në Prishtinë. Që nga bankat shkollore tregoi interesim dhe prirje për poezi. Poezitë e saj u botuan në shumë gazeta dhe revista. Në vitin 1983, poezitë e saj u botuan në antologjinë „Rrjedh e lë gjurmë” të cilën e…

Read more Sevëme Fetiqi

Lindita Ahmeti

Lindita Ahmeti (lindur ne 26 prill 1973 në Prizren). Është një poeteshë shqiptare. Lindita Ahmeti lindi në Prizren. Pas diplomimit nga shkolla e mesme në Shkup, ajo studioi filologji klasike në Fakultetin Filologjik në Universitetin e Shkupit, ku edhe u diplomua. Ajo aktualisht punon në Institutin e trashëgimisë shpirtërore dhe kulturore të shqiptarëve dhe është…

Read more Lindita Ahmeti

Nerimane Kamberi

Nerimane Kamberi ka përfunduar studimet në Universitetin e Prishtinës, Fakultetin Filologjik ku edhe ka doktoruar me temën: “Kritika franceze për Ismail Kadarenë”. Profesoreshë e Qytetërimit dhe Letërsisë frënge në Universitetin e Prishtinës, Kamberi është edhe gazetare, përkthyese dhe poete. Ajo është dekoruar nga Shteti francez me medaljen “Urdhër i Palmëve Akademike” 2019, dhe është fituese…

Read more Nerimane Kamberi

Burbuqe Rushiti

Burbuqe Rushiti u lind në një familje të vjetër prishtinase. Dashurinë për letërsi ia kultivuan prindërit e saj, të cilët e donin dhe e çmonin artin. Burbuqja shkollimin fillor të mesëm dhe fakultetin i kreu në Prishtinë. Studio në Universitetin e Kosovës ku kreu Fakultetin e Filozofik, Degën e Gjuhës dhe Letërsisë Angleze dhe Degën…

Read more Burbuqe Rushiti

Entela Safeti Kasi

Poete, shkrimtare, përkthyese dhe eseiste shqiptare, u lind në Korçë në vitin 1975. Është diplomuar për gjuhë Angleze në vitin 1998. I është akorduar titulli ‘Grua Universale’, nga Universiteti Ndërkombëtar i Paqes në Zvicër në vitin 2018, dhe njëkohësisht është ‘Akademike Nderi’ për Universitetin Ndërkombëtar të Paqes,  dhe Akademinë Universum, – Lugano, Zvicër. Aktualisht është…

Read more Entela Safeti Kasi

Puntorie Muça Ziba

Puntorie Muça – Ziba u lind në Strugë në vitin 1954. Shkollën fillore e kreu në Veleshtë, të mesmen në Strugë, kurse Akademinë Pedagogjike, dega Gjuhë dhe Letërsi shqipe në Shkup. Deri më tani ka botuar:Poezi për të rritur: “Rruga e mjellmës” poezi për të rritur-1987, “Sodisin yjet” poezi për të rritur-1990, “Kuku” poezi për…

Read more Puntorie Muça Ziba

Ilire Zajmi

Ilire Zajmi është lindur në qytetin e Prizrenit, në jug të Kosovës, më 1971. Ka studiuar shkencat e komunikimit masiv në Universitetin e Prishtinës. Autore e njëmbëdhjetë librave. Pesë vëllimeve me poezi .Tri të botuara në gjuhën shqipe, “Këmbanat e mëngjesit” 1991, “Baladë e bardhë”, 2001 dhe “Valsi i mesnatës” 2016; “Amnesia” botuar në gjuhën…

Read more Ilire Zajmi