Category: Bulëzat

Brikena Qama

Lindi në Çorovodë-Skrapar në 29 Dhjetor 1978. Që prej vitit 1997 jeton në Athinë-Greqi. Profesioni i saj është ndihmës-laburante edhe pse ka zgjedhur të punojë me fëmijë të moshave parashkollore. Aktiviste që në orët e para të emigrimit dhe poete e talentuar. Autore e katër librave poetikë: “Pëshpërimat brenda meje” 2013, “Bota poshtë takave” 2015,…

Read more Brikena Qama

Sibel Halimi

Sibel Halimi është sociologe dhe poete. Halimi është duke i ndjekur studimet postdiplomike në doktoraturë në Departamentin e Sociologjisë të Universitetit të Prishtinës me temën “Trupi si konstrukt shoqëror: Drejt sociologjisë së trupit në Kosovë”. Deri tashti i ka të botuar dy libra me poezi: “Kopshti i Mëkateve” (2002) dhe “Qenia nuk banon këtu” (2013)…

Read more Sibel Halimi

Migena Arllati

Migena Arllati është poete, gjuhëtare, publiciste. Është e lindur në Elbasan / Shqipëri më 06.09.1974, në një familje me tradita qytetare dhe arsimdashëse. Familjet e të dy prindërve të saj nga Elbasani (Bishqemi, Shabani), për shkak të titujve të fisnikërisë si pronarë tokash dhe intelektualë të arsimuar, nuk u panë aspak me sy të mirë…

Read more Migena Arllati

Valbona Jakova

Valbona Jakova, poetesh e përkthyese shkon në Itali në vitin 1991. Jeton në Ghedi, provinca e Brescia -s. Në 1995 boton përmbledhjen e saj të parë me poezi Enigmat e Pasmesnatës . Në 1998 publikon Kujt i takon kjo buzëqeshie e brishtë? . Në 1999 dalin  përkthimet e Ungaretti: Raccolta di 37 poesie (ed. Mondadori);…

Read more Valbona Jakova

Shqipe Bytyqi

Shqipe Bytyqi është autore shqiptare. Me profesion ështe arkitekte, gjersa me shkrime mirret që nga rinia e hershme. Në Kosovë, në vendin e saj të origjinës u kyҫ në lëvizjet studentore dhe politike të fundviteve të ‘80 dhe fillimviteve të ’90, për ç’arsye edhe u përndoq politikisht. Ajo migroi në Zvicër, ku jeton, vepron dhe…

Read more Shqipe Bytyqi

Anila Bega Cohen

ANILA BEGA COHEN është lindur në Tiranë. Ka përfunduar studimet e larta pranë Akademisë së Arteve të Bukura në Tiranë (1994). Prej shumë vitesh është marrë me problemet e edukimit parashkollor pranë Projektit per Zhvillimin e Arsimit ne Shqiperi, si dhe ka qenë drejtuese e projektin mbi Qendrat e Zhvillimit të Fëmijëve. Më 1999 ka…

Read more Anila Bega Cohen

Alisa Velaj

Alisa Velaj (nëntor 1982) është poete dhe studiuese e letërsisë. Velaj është autore e tri përmbledhjeve me poezi: “Përanash Flakës”, “Tej kthellës së epërme” dhe “Shtjellë reje, shtjellë zjarri”. Mban titullin shkencor “Doktore e Shkencave Filologjike”. Pashë një shpend Pashë një shpend krenar si një shqiponjë.I zi nga shtati, me bishtin ngjyrë zjarri.Si lule zjarri…

Read more Alisa Velaj

Vjollca Kuqi

Vjollca Kuqi u lind më 4 korrik 1970, në Gjakovë. Shkollimin fillor dhe të mesëm i kreu në vendlindje. Ka përfunduar Fakultetin e Kulturës Fizike në Prishtinë dhe Master për Menaxhim dhe Planifikim në Universitetin e Padovës në Itali. Është aktive dhe kreative në angazhimet e saj në shoqërinë civile. Shkruan poezi dhe pikturon jetën…

Read more Vjollca Kuqi

Rudina Çupi

Rudina Çupi ka studiuar për Gjuhë dhe Letërsi Shqipe në Universitetin e Tiranës në vitin 1997. Aktiviteti i saj poetik përmbledh katër tituj: [“ Të gjithë të drejtat janë të rezervuara” (2015); “®” (2010); “Shkopsitje” (2006) dhe “Mos ma kujtoni vdekjen” (1993)]. Rudina gjithashtu përkthen dhe shkruan libra për fëmijë, të cilët i kushtohen gjuhës…

Read more Rudina Çupi

Arjola Zadrima

Arjola Zadrima lindi në Shkodër me 27 Mars 1979. Ka ndjekur studimet për Gjuhë Letërsi në Universitetin Luigj Gurakuqi. Pasioni dhe hobi është letërsia dhe kryesisht poezia, shkruan që herët në moshë, në bankat e shkollës së mesme të përgjithshme Shejnaze Juka, dhe botimet e para i ka në librat Poezia Arti i fjalës Shkodrane,…

Read more Arjola Zadrima