Category: Bulëzat

Brikenë Ceraja Beka

Brikenë (Jakup) Ceraja–Beka u lind më 4 dhjetor 1979 në Mitrovicë ndërsa studimet për Gjuhë dhe Letërsi Shqipe në Fakultetin Filologjik në Universitetin e Prishtinës i kreu në vitin 2003. Ka mbaruar masterin në Letërsi Shqipe në Fakultetin Filologjik të Universitetit të Prishtinës me temën “Figura e Skënderbeut te ‘Skënderbeu i pafan’ e De Radës…

Read more Brikenë Ceraja Beka

Flutur Mustafa

Flutur Mustafa Pllana – Shkrimtare nga Ulqini, Mali i Zi. Autore e tri vëllimeve me poezi: Përtej Lajthitjes, Na dy, Andje. Tekst-shkruese. Ndjek studimet master në shkencat juridike ndërkombëtare në Universitetin e Prishtinës. Pasion të veçantë për skenën ku njihet për role të ndryshme në teatër dhe film në Mal të Zi dhe Kosovë. Aktiviste…

Read more Flutur Mustafa

Majlinda Nana Rama

Majlinda Nana Rama është shkrimtare dhe studiuese shqiptare. Ajo konsiderohet si përfaqësuesja më e shquar e brezit të saj letrar dhe një nga emrat e nderuar të letërsisë së sotme shqiptare. Ka shkruar poezi, ese, artikuj shkencorë, studime, kritikë letrare, romane, novela etj. Ka lindur në Tepelenë. Në vendlindje ka marrë mësimet e para e…

Read more Majlinda Nana Rama

Suada (Ada) Halilaj

Suada (Ada) Halilaj i është përgjigjur jetës me 21.02.1991 në kryeqytetin e kulturës, Shkodër. Pas përfundimit të gjimnazit, vazhdon studimet jashtë Shqipërisë , në Firenze për Shkenca Politike dhe Marrëdhënie Ndërkombëtare. Libri i saj i parë me poezi ‘’Animalesque’’ publikohet në vitin 2015 nga shtëpia botuese Odeon. Sot, Ada jeton mes poezisë, maceve, udhëtimeve, dashurisë…

Read more Suada (Ada) Halilaj

Elona Çuliq

Lindi në vitin 1986 në Shkodër. Ndonëse një zë i ri në letërsinë shqipe, poezia saj njihet për një formë misticizmi që rrjedh natyrshëm, nëpërmjet një gegnishteje të pasun figurash letrare. Është autore e dy librave me poezi “Pa titullni” botuar në Vjenë në vitin 2015 dhe “rranjës e kangës” botuar nga shtëpia botuese Fiornetia,…

Read more Elona Çuliq

Eli Krasniqi

Elife (Eli) Krasniqi është antropologe, aktiviste feministe dhe shkrimtare. Poezitë e saj janë botuar në revista dhe antologji letrare në Kosovë (Antologjia Rome II, 2015), Shqipëri (Poeteka, 2015), dhe janë përkthyer e botuar në revista letrare jashtë vendit (Beton International, Balkan Today,Teflon, 2017; Ausreißer, 2019). Në vitin 2010, drama e saj Citycide mori shpërblimin „Katerina…

Read more Eli Krasniqi

Ervina Halili

Ervina Halili është shkrimtare dhe studiuese e letërsisë, me fokus të veçantë te miti. Ajo ka kryer hulumtime në fushën e automatizmit kolektiv dhe psikologjisë kolektive. Libri i saj Amuletë mori çmimin vjetor në vitin 2015 në Kosovë, ndërsa Gjumi i Oktopodit u përkthye dhe botua në gjuhën gjermane në Vjenë, në vitin 2016. Për…

Read more Ervina Halili

Erina Çoku

Erina Çoku ka mbaruar shkollën e mesme “Pjetër Budi” në Burrel (1994-1998) dhe studimet e larta për Gjuhë-Letërsi (profil Gjuhësi), në fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë, Universiteti i Tiranës (1999-2003).Ka botuar dy vëllime poetike: “Krahë s’kanë ëngjëjt e mi” (“Toena”, 1997) dhe “Gjurma e gjethes” (“Botimet WestPrint”, 2011). Poezitë dhe e shkrimet e saj…

Read more Erina Çoku

Elida Rusta

Elida Rusta lindi më 17 gusht 1971 në qytetin e vogël alpin të Bajram Currit. Shkollën fillore dhe gjimnazin i kreu në qytetin e lindjes. Në vitin 1990 fillon studimet në Shkodër në Universitetin “Luigj Gurakuqi”, Fakulteti i Shkencave Shoqërore, dega Gjuhë-Letërsi, për ta mbaruar më 1994. Aktualisht jeton dhe punon në Shkodër.Ka botuar dy…

Read more Elida Rusta

Ardiana S. Prishtina

Ardiana Shala Prishtina u lind në vitin 1983 në Prishtinë. Është autore e shkrimeve të ndryshme publicistike, kryesisht të botuara në bllogun “Sbunker”, në platformën online “Kosovo 2.0” dhe revistën për shoqëri e kulturë “Dialogplus”. Disa nga veprat e saja letrare janë botuar në shqip në antologjinë e poezisë “A dangerous method” (Albas, Tiranë 2015),…

Read more Ardiana S. Prishtina