Author Archives

vlora konushevci View All →

Bloggere, nane, profesioniste ne marredhenie me publikun, perkthyese, agjent sekret shhhhtttt

Albina J. Gjergji

Albina Gjergji ka lindur në Dheu-Lehtë të Shkodrës në vitin 1980. Kreu shkollën e mesme në periudhën kohore 1995-1999, si dhe studimet e larta në degën e Gjuhë-Letërsisë, në Universitetin “Luigj Gurakuqi”, Shkodër në vitin 1999-2003. E lidhur ngushtë me fjalën dhe forcën e saj si mjeti më i fuqishëm njerëzor, Gjuhësia dhe Letërsia do…

Read more Albina J. Gjergji

Merita Bërdica

Merita Bërdica ka lindur në qytetin e Shkodres. Ka mbaruar në degen gjuhë-letërsi universitetin “Luigj Gurakuqi” në vitin 1991 dhe në ketë vit është caktuar si mësuese në këtë qytet. Në 2005 ka emigruar në Itali në provicen Bassano del Grappa, ku deri ne vitin 2016 ka ushtruar profesionin e mësueses në shkollen shqipe brenda…

Read more Merita Bërdica

Gresa Radoniqi Morina

Gresa Radoniqi Morina u lind më 21.10.1992 në Gjakovë. Shkollimin fillor dhe të mesëm e kreu në vendlindje . Studimet e larta i bëri në Universitetin e Prishtinës në Fakultetin e Filologjisë në Degën e Letërsisë Shqipe.Në vitin 2011 e botoi librin e saj të parë “ Jehonë e heshtjes” , kurse në vitin 2015…

Read more Gresa Radoniqi Morina

Gentiana H. Muhaxhiri

Gentiana H. Muhaxhiri u lind në Gjakovë më 1984. Është autore e dy vëllimeve poetike Ëndërrime dhe Heshtje e trazuar. Poezitë e saj janë botuar në disa antologji kombëtare e ndërkombëtare. Është pjesëmarrëse e shumë festivaleve poetike ku u nderua me çmime e mirënjohje. Nga viti 2014-2019 ka drejtuar klubin letrar “Gjion Nikollë Kazazi”në Gjakovë,…

Read more Gentiana H. Muhaxhiri

Donjeta H. Elshani

Donjeta është e lindur në Prishtinë, më 26 dhjetor 1991. Është juriste dhe aktiviste e të drejtave të grave. Shkruan poezi dhe tregime të shkurta në gegënisht. Kërce veç n’vallen tande Andrro për çdo ditë,E merri qato andrra,Gjujav n’ftyrë te tanëve,E thuj, un’ guxoj me andrru.Merre botën n’sy,Ecë ku s’ka shkelë kush,Lej shenjat e tua,E…

Read more Donjeta H. Elshani

Klejda Plangarica

E lindur në Elbasan, më 15.8.1980, është poete, redaktore letrare dhe gazetare e pavarur. Është diplomuar me Master Shkencor në degën Gjuhë-Letërsi pranë Universitetit “Aleksandër Xhuvani”, në Elbasan, në vitin 2002, si dhe me një Master të dytë Shkencor për “Përkatësi Gjinore dhe Zhvillim (Gender)”, në Universitetin e Tiranës, në vitin 2014. Në vitin 2012 ka…

Read more Klejda Plangarica

Helena Halilaj

Ka studiuar letërsi, është autore e gjashtë librave, prozë dhe poezi. Ka marrë pjesë në disa evente letrare brenda dhe jashtë Shqipërisë si: Itali, Austri, Spanjë, Portugali, Turqi, Kosovë, etj. Fituese e çmimeve dhe vlerësimeve të shumta. Helena është lektore në Universitetin Aleksandër Moisiu Durrës.Helena është analiste e problemeve sociale në media, e diskutimeve dhe…

Read more Helena Halilaj

Manjola Brahaj (Halili)

Ka lindur në Tropojë më 1986. Ka kryer studimet në Universitetin e Tiranës në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë, për Gjuhë shqipe dhe Letërsi. Ka përfunduar masterin shkencor në drejtimin “Teori dhe kritikë letrare dhe ka doktoruar po në atë Fakultet. Ka botuar krijimet e saj në poezi në revistën letrare të Prishtinës “Jeta…

Read more Manjola Brahaj (Halili)

Gentiana Minga

Lindur më 12 prill 1971 në qytetin e Durrësit (Shqipëri). Aktualisht jeton ne Bolzano (Itali) që prej 1998. Ka botuar:– “Autopsia e shkatërrimit”, (Novela e tregime), Europa, Tiranë,1993.– “Zonja e Shkodrës” 2003, (poezi), (botim Florimont, Tiranë)– “Ciao mamma, un saluto da Bolzano”, vëllim poetik, shtëpia botuese Terra d’Ulivi, 2017. Pjesë të krijimtarisë së saj janë…

Read more Gentiana Minga

Blerina Rogova Gaxha

Blerina Rogova Gaxha (1982) poete, eseiste, gazetare dhe studiuese e letërsisë. Ka botuar tre libra me poezi: Gorgonë 2009, Kate 2013 dhe Ajo vjen nga Lindja 2016, si dhe studimin Format e prozës së Kadaresë 2015. Ka fituar çmimin ndërkombëtar për letërsinë “Crystal Vilenica Award 2015” në Slloveni, në njërin nga festivalet më të rëndësishme…

Read more Blerina Rogova Gaxha